Monday, April 14, 2008

Kan beizel ang!

Tlai khat chu ka thianpa nen chuan tui kan hleuh zawhhnuin kan campus lam panin kan inphur a, chuta kan thusawi chuan ka rilru a luah ta reng mai! “Thil reng reng thei a kan inrin chuan kan thei zel mai” tih hi. Thudik awmsa chu ni mahse a dik riau hian ka hre thar leh a.Thenkhat chuan chhuanlam hi kan ngah thei khawp a, ka te si, ka lian elul si, ka thiam ve lo ang, ka tih chi a nilo, kan upa tawh! Kan tan a thil tha ni tur chu engvang in nge chhuanlam kan siam kan siam fo ni. Hun leh hmun tha hriselna hi kan nei reng dawnlo, lehkhazir te, infiamna te pawh hi kan duh duh hunah kan nei theilo a ni thei. Tun hunah ngei hian thil tha ni a kan hriat chu kan bawh mai dawn lawm ni? Tihsual leh a theihlohnadan kan hmuchhuak tho a nia, hmasawn tumna lam a ke kan pen avang a hlawkna kan tel chu a tha tho tho e. Lehkhabu te chu engtiang a chhah pawh ni rawh se, a thu harin phek khat chhiar pawn engmah kan hre mumal lo pawh a ni thei. Mahse kan tum zel ang. Hriatfiahni leh en ni te a la aw mahna. Lungngai a kun reng emaw, theilo tlat a inhriatna hian min ti tuan fum a, hma kan sawn thei thinlo.

Cartoon pakhat hi ka en leh pek a Meet the Robinsons tih a ni tak e, naupang pakhat chuan thilzawnchhuah lamah talent thatak a nei a. Mahse a thil hmuhchhuah chu a nih tur danin a awm thei thinlo, a hlawhchham leh thin a. Mahse future ah a han zin a chuta a thil chhar thar chu engpawhlo thlengse, hlawhchham mahse kal zel tur a ni tih kha a ni. Tichuan, a beizel a thilhmuchhuaktu ropui lutukah a rawn inhlangkai ta a ni. Ni e, keini pawh kan thiltih ah hian beidawnchang kan nei ve fo thin. Mahse nunhnehtheihloh nei tlat a beih hian min dangtu an vang duh khawp mai. Vawi leh khat a beihchiam nilo in nitin a hun a zir ang zelin thawk ila, a tlingkhawm chuan luilian dan rual loh ala tling ngeiin ka ring. Damna minpe tu hian dam a la phal chhung chuan thawk zel ila, thil ropui takte kan hmalamah hian a dah maithei asin, kutkuangkuah chung chuan kan banpha ngailo ang, theihtawkin dingdihlip chung meuh pawhin kan ban zel ang, banphak ni a la awm mahna.

3 comments:

Awzzman said...

e Philosopher ho nge nge..!!in kam chhuak reng reng hi awmze nei zirtir nei a ni vek mai a...ka hlawk pui thin khawpmai Boss nge nge

a nih leh sas kan bem a kan hlawhchham hian kan bei zel tho a ngem? lolz. bei nge sei run dung an tih kha maw.... lekhabu eng angnga chhah pawh ni rawhse kei mah ang nga mihring kut2, mit2 etc nei ve tho in a a ziah a nia..eng vangin nge ka thiam loh bik ang? Unaute ho pawhin "Tahchapa" an tih kha maw...

sawmpuia said...

@awzzman: buddy nia mole, weekend ah kanla in kom don nia, chaw lo ei ang che

Joseph said...

Meet the robinsons kha chu a.. turu tak a ni. A hla Little Wonders kha a nalh ania.. a hlathu lah kha tha bawk si. Keep moving forward...